Самолетът с Тодор Неделев кацна в Бургас

Тодор Неделев беше транспортиран днес от Тбилиси до България с частен санитарен самолет. Аеропланът, оборудван с необходимата техника на борда, кацна малко преди 15,00 часа на летището в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Играчът сам слезе от него и се качи в чакащата го линейка, която да го откара в родния му Пловдив, където той ще продължи възстановяването си в домашни условия.

Халфът не може да ползва нормални авиолинии заради по-голямото налягане в горните слоеве на атмосферата. Именно поради тази причина той ще се придвижи до България с нисколетящ самолет.

Заедно с Неделев пътува и лекарят на националния отбор Бисер Бочев.

Както е известно, след претърпяната операция в университетската клиника в Тбилиси, полузащитникът прекара една седмица в неврохирургичното отделение, след което остана под лекарско наблюдение в хотел в грузинската столица.

Капитанът на Ботев Пловдив пострада тежко при автомобилна катастрофа в Грузия. Това се случи, когато националите пътуваха за хотела си ден преди мача от Лигата на нациите. Несъобразена скорост бе причината за инцидента.

"Българският футболен съюз още веднъж благодари на Грузинската футболна федерация и на посолството на Република България в Грузия за оказаната подкрепа!", обявиха от централата, която пое разноските по транспортирането на Неделев. /БГНЕС