Санчо премина официално в Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд. Крилото се присъедини към „жълто-черните“ като 17-годишен, след като избра да премине в Бундеслигата вместо да се бори за място в първия тим на Манчестър Сити. Той вкара 50 гола и даде 64 асистенции по време на престоя си в Дортмунд.

Санчо парафира контракт с "червените дяволи" до 2026 г.

Четири години по-късно той реши да се завърне във Висшата лига, след като бе близо до трансфер на „Олд Трафорд“ миналата година. Тогава „червените дяволи“ не успяха да изпълнят исканата от Дортмунд сума от 100 млн. паунда, но сега играчът бе договорен за 75 млн. паунда и официалният Туитър акаунт на Юнайтед публикува видео, обявявайки пристигането му, в което 21-годишният английски национал сподели: „Това е мястото, където принадлежа“.

Новината идва, след като по-рано се появи информация, че 28-годишният френски национал на Юнайтед Пол Погба е отхвърлил предложение за нов договор от 350 000 паунда на седмица, който може да бъде на стойност 50 млн. паунда.

Винаги ще бъда признателен на Дортмунд за това, че ми дадоха възможността да играя в първия тим, въпреки че винаги знаех, че ще се завърна един ден в Англия. Възможността да се присъединя към Манчестър Юнайтед е сбъдната мечта и нямам търпение да играя във Висшата лига. Това е млад и вълнуващ отбор и знам, че заедно можем да се развием в нещо специално и да донесем успехите, които привържениците заслужават. Очаквам с нетърпение да работя с мениджъра и неговия треньорски щаб, за да развия допълнително играта си“, заяви новото попълнение на „червените дяволи“.

Джейдън олицетворява типа играч, който искам да взема в клуба, той е нападател в най-добрите традиции на Манчестър Юнайтед. Той ще формира ключова част от моя състав в следващите години и очакваме с нетърпение да го видим как разкрива своя потенциал. Неговите голове и асистенции говорят сами за себе си и той ще ни донесе още страхотна скорост, светкавичност и креативност в отбора. „Олд Трафорд“ ще му даде платформата, от която се нуждае, за да покаже своя безспорен талант и да се представя на най-високо ниво. За играч на неговата възраст, Джейдън вече постигна страхотни неща и показа куража да се докаже в чужбина. Всички очакваме с нетърпение да приветстваме Джейдън в състава, подготвявайки се за новия сезон“, коментира мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяр.

Санчо подписа договор до 2026 година с опцията за допълнителен сезон. /БГНЕС