Санкционират служител на македонското МВР за подкрепа на Хамас

Ще има санкции за служител на МВР на Северна Македония, подкрепил атаката на Хамас срещу Израел във Фейсбук, съобщиха от министерството. От МВР подчертават, че осъждат атаките на групировката Хамас срещу Израел.

„Министерството на вътрешните работи информира обществеността, че отдел "Вътрешен контрол, криминалистика и професионални стандарти" работи по случая на полицая А.С. и публикациите му в социалната мрежа Фейсбук във връзка с атаките на Хамас срещу Израел и срещу него ще бъде образувано дисциплинарно производство, тоест ще последват съответните санкции. Позицията на МВР и правителството е ясна и точна. Категорично осъждаме атаките на групировката Хамас срещу Израел и сме солидарни с израелския народ. Апелираме за решения чрез диалог. Светът има нужда от мир“, казват от полицията.

Бившият служител на разузнавателната агенция Наке Чулев поиска отговор от МВР, тъй като тамошният шеф според твърденията му е подкрепял атаките на Хамас срещу Израел.

„Във време, когато светът и Македония стоят отстрани и оказват недвусмислена подкрепа на Израел и осъждат терористичните атаки на Хамас, високопоставен служител в Министерството на вътрешните работи дава публична подкрепа за атаките на Хамас срещу Израел. Става дума за Аднан Синани, началник на отдел „Сигурност“ в МВР и човек, който работи като лична охрана на зам.-министъра на вътрешните работи Назим Буши. Работа, която включва VIP охрана, участие в местни и чуждестранни делегации и присъствие на международни събития“, отбеляза Чулев.

Той попита и министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски и президента Стево Пендаровски за мнението им по този, както казва, антинатовски наратив на висш полицай. /БГНЕС