Сантош: Нямам проблем с Роналдо, приятели сме от години

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош отрече, че между него и звездата на тима Кристиано Роналдо има проблем, след като нападателят бе оставен на резервната скамейка при победата над Швейцария с 6:1 в осминафиналите на Мондиал 2022. Роналдо не изглеждаше щастлив от решението на Сантош, макар че се появи в игра през второто полувреме.

"Няма проблем с нашия капитан. Ние сме приятели от години. Говорихме преди мача и той нямаше никакъв проблем с решението ми. Той е пример за другите. Всички играчи са различни, това беше стратегията ми за този мач. Реших, че това е най-добрият вариант срещу Швейцария", коментира Сантош след звучния успех, който изпрати "мореплавателите" на четвъртфиналите в Катар. "Това беше добро представяне, страхотен мач, играчите заслужават поздравления. Сега трябва да слезем на земята, имаме нов мач след четири дни", допълни Сантош.

Героят Гонсало Рамош, който замени Роналдо в титулярния състав и реализира хеттрик, отправи ласкави думи към седемкратния носител на Златната топка. "Той е нашият капитан, нашият лидер, всички искаме да играем рамо до рамо с него". Ветеранът в защита Пепе също отрече да има проблем с Роналдо. "Той е щастлив и напълно концентриран. Той знае, че най-важното нещо е националният отбор", каза бранителят, който вкара един от головете.

Португалия се изправя срещу Мароко в спор за място на полуфиналите в събота от 17:00 часа. /БГНЕС