Сарафов е подал сигнал срещу Гешев в прокуратурата

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев в Софийската градска прокуратура.


В него се излагат твърдения за действия на обвинител номер едно, които заместникът му иска да бъдат проверени, за да се установи налице ли са данни за извършено престъпление, предаде БНР. От Градската прокуратура потвърдиха, че такъв сигнал е получен и обясниха, че предстои чрез системата за случайно разпределение на делата, да бъде избран наблюдаващ прокурор.

Едното обстоятелство, което Сарафов иска да бъде проверено, е нерегламентиран запис на член на Висшия съдебен съвет. Става дума за телефонен разговор, който главният прокурор, твърди Сарафов, е записал. И което според Сарафов е нерегламентиран запис.

Второто е предполагаемо длъжностно престъпление във връзка с оповестеното вчера от самия Сарафов обстоятелство, че Гешев ползва почивната станция на прокуратурата в Боровец като свое собствено жилище.

Третото е по повод казаното от Иван Гешев вчера сутринта на пресконференция за негов разговор с прокурор по т.нар. "Барселонагейт". /БГНЕС