Сарафов: Още днес ще изпратим молба за правна помощ към Турция

Вече сме в комуникация с турската прокуратура и още днес ще изпратим молба за правна помощ. Това е нагло и безпардонно нападение срещу униформен полицай. Убеден съм, че ще установим извършителите.

Това заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов след убийството на български граничен полицай, предаде репортер на БГНЕС.

Заместникът на главния прокурор пристигна в Луковит, където при международна операция е разбита група за трафик и принуждаване към просия. Междувременно обвинител номер едно Иван Гешев също взе отношение по случая: "Тъжен професионален празник за МВР - съболезнования към близките и колегите на загиналия служител на Гранична полиция. Прокуратурата ще подкрепи всички усилия на институциите за борба с престъпността и нелегалната миграция", заяви Гешев.

Сарафов съобщи, че вече е разпитан колегата на загиналия полицай, иззети са записи от видеокамери – там, където е възможно.

Да, съгласен съм с вътрешния министър Демерджиев, че е необходима промяна в законодателството. Солидаризирани сме изцяло с МВР по този въпрос – необходими са законови промени, за да може работата на прокуратурата и на МВР да е ефективна, каза Борислав Сарафов.

Той съобщи, че по случая в момента няма задържан, защото стрелбата е дошла от турска територия.

Не изключвам български екип следователи да замине за Турция, каза още Сарафов.

Относно стартиралата международна операция срещу организираната престъпност на територията на община Луковит, Борислав Сарафов съобщи, че шестима граждани, малцинствената общност на Луковит, са задържани в Швейцария.

Всички жертви на този трафик, на това гнусно деяние, са от Луковит, съобщи Сарафов. /БГНЕС