Сърбия възмутена от поведението на Бърнабич, която дава за пример децата на Вучич

В Сърбия избухна истинска буря от възмущение срещу управляващите, след като премиерът Ана Бърнабич показа в телевизионно студио снимки на "децата на президента Александър Вучич как те раздават помощи" на засегнатите от коронавируса.

Преди два дни по време на интервю в проправителствената телевизия "Хепи" Бърнабич показа снимка с децата на Вучич и каза: Шефът сигурно ще ми се разсърди, но въпреки това показвам този пример.

"С поведението си Бърнабич направи всичко възможно, за да унижи всички институции в страната, правителството, всички министри, включително и самата себе си. Тя доказа, че тази държава се управлява по заповедите на авторитарния ръководител", каза директорът на Центъра за практическа политика Драган Попович.

Според Валентина Рекович, един от лидерите на масовите протести, "в Сърбия се провежда най-мракобесната кампания на всички времена". "Сърбия на практика няма правителството. Истински ме плаши думата "шеф"", каза от своя страна Сърбиянка Турайлич пред в. "Данас". /БГНЕС