Сари: Кепа остава вратар №1 в Челси

Мениджърът на Челси Маурицио Сари потвърди, че Кепа Арисабалага остава вратар №1 в Челси, въпреки факта, че пропусна снощния мач с Тотнъм. Заради отказа на испанския страж да напусне терена в двубоя за Купата на Лигата с Манчестър Сити, лондонският клуб глоби Кепа с една седмична заплата и го застави да поднесе публично извиненията си към всички засегнати.

Сари пък наложи допълнително наказание на непокорния вратар, като в дербито срещу Тотнъм пусна титуляр Уили Кабайеро. Това обаче не означава, 'e 37-годишният Кабайеро става първи избор в отбора.

"Разбира се, Кепа остава първи номер. Това бе правилно решение, тъй като Кепа направи голяма грешка. Това е моят избор и съобщение към групата. Ние сме един отбор, а не 25 играчи. Сега обаче трябва да закрием тази тема, от утре Кепа отново ще бъде с нас. Той ще се върне в отбор, не знам дали в следващия ни мача, но в един от двата, които предстоят. Когато си млад, ти можеш да вършиш грешки, но най-важното е да ги проумееш добре. За мен тази тема е затворена", обяви Сари след дербито. /БГНЕС

Категории: