Саша Илич: Трябва да играем търпеливо и умно срещу Базел

"Утре имаме мач срещу един много голям и сериозен съперник. Очаква ни изключително труден мач, но трябва да влезем в този мач като отбор, тъй като само така можем да постигнем добър резултат. Когато говорим, че има криза при тях, не става въпрос за играта, в последните два мача те имаха по над 30 удара във вратата. Ще имаме нужда от много шанс и спортно щастие, трябва да играем като едно цяло, само така ще имаме сили да отстраним Базел", обяви треньорът на ЦСКА Саша Илич преди двубоя с Базел от плейофите за влизане в групите на Лига на конференциите.

"Червените" посрещат своя съперник в четвъртък от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски", а реваншът в Швейцария е след седмица. "Желанието са едно, реалностите са друго. Естествено, че ми се иска да сме нападателни, агресивни, да вкарваме много голове, ще се опитаме да направим всичко това, за да можем да стигнем до победата. Трябва да бъдем изключително търпеливи, да играем умно, защото утре ще играем само първия мач, всичко ще се реши другата седмица. Те са страхотен отбор, фантастичен състав. При анализите видяхме, че имат 3-4 футболисти, на които трябва да обърнем по-сериозно внимание. Няма да кажа имена, но сме наясно, че трябва да внимаваме с тях", коментира Илич на днешната си пресконференция.

Сръбският специалист говори и за натрупаните отложени мачове на ЦСКА от Първа лига. "За да можем да се подготвим добре за мача в Базел, имаме нужда от малко почивка, тъй като футболистите, които играят като титуляри, както и тези, които влизат като резерви, играят на всеки пет дни. Дай Боже, да влезем в групите на Лига на конференциите, ако продължим да имаме мачове през три дни, ще продължим и да отлагаме мачове от първенството".

"Поддръжката на феновете ни е много важна, защото ни дават още 10-20 процента сили отгоре, за да можем да играем много по-добре. Лично аз искрено се надявам, че ще успеем по някакъв начин чрез комуникация да ги върнем на стадиона", каза Илич относно бойкота на феновете на ЦСКА. /БГНЕС