Саша Илич: ЦСКА ще се бори за всички трофеи, за които ще играе

„ЦСКА е отбор, който всяка година трябва да се бори за отличия. Миналият сезон бяхме много близо до титлата. Да, не успяхме, но това ни дава увереност, че сега можем да се борим за всички трофеи, за които ще играем обяви треньорът на ЦСКА Саша Илич преди тренировката на тима днес сутринта.


„Още сме в началото на подготовката и искам да вървим стъпка по стъпка за да поправим грешките от миналия сезон“, продължи сърбинът.

Той приветства новото попълнение от Гамбия - Сейни Санянг: „Сигурен съм, че футболистите ще го приемат добре и той ще стане важна част от нашия състав“.

„Да, има футболисти, чиито договори изтекоха и вече не в състава. Чакаме няколко нови футболисти. Знем, че на някои от тях няма да им е лесно и ще им трябва време. Надяваме се да дойдат сериозни футболисти, които да ни помогнат, защото предстоят важни мачове за ЦСКА“, отговори той на въпрос за селекцията.

„Бамба не е тук, Жеферсон вече не е тук, Гарсес също не е тук. Галин Минков премина в Локо София. Туфегджич е част от състава на ЦСКА и остава. Тъй като беше ангажиран с националния отбор на Армения, Шагоян ще дойде направо в Австрия, за да се присъедини към лагера. За мен най-важното е да дойдат футболисти, които са качествени. Това важи както за българи, така и за чужденци, важното е да ни помогнат“, продължи по темата треньорът.

За жребия със Сепси в Лигата на конференциите той каза: „Това беше най-трудният противник, който можеше да ни се падне, предвид това, че имаме по-висок коефициент. Млад, но качествен отбор, който десетина години е в елита на Румъния и са постоянни. Очаква ни изключително труден мач, на предната подготовка играхме с тях и загубихме с 0:4. Видяхме, че са сериозен противник, но ще дадем всичко от себе си да ги отстраним“.

„Със сигурност това, че не разполагаме с още нови попълнения, ще ни затрудни. Предполагам, че така е и за нашите противници, които също сега започват подготовка. Не трябва да се оплакваме, а да работим и да вземем най-доброто от футболистите, с които разполагаме“, каза още Илич за старта на сезона, който очаква ЦСКА.

За взаимоотношенията си с клуба, той бе категоричен: „Знаех отлично къде ще дойда, наясно съм с това какъв отбор е ЦСКА. Да, не успяхме да станем шампиони миналата година, но направихме отлична атмосфера и върнахме публиката. Приоритет е да продължим с добрата игра и да върнем още повече хора на трибуните“. /БГНЕС

Категории: