САЩ разрешават на напълно ваксинираните да пътуват

Напълно ваксинираните хора могат да започнат да пътуват отново, ако вземат предпазни мерки като носене на маска и спазване на социална дистанция, съобщиха американските здравни власти.

В рамките на Съединените щати ваксинираните хора няма да се налага да карантинират или да правят тест за Covid-19 след пътуване, съобщиха от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Но международните пътници, насочени към Съединените щати, трябва да имат отрицателен тест за Covid-19, преди да се качат в самолета, да бъдат тествани след пристигане и трябва да се поставят под карантина, ако местните власти в Съединените щати го изискват, се казва в изявление на CDC.

Ваксинираните пътници могат да отидат в чужбина, без да получат тест за Covid-19 преди пътуване, освен ако това не се изисква от международната дестинация, се казва в новите насоки.

Те бяха въведени, тъй като пътуванията отново се ускоряват в САЩ, особено поради пролетната ваканция и великденските пътувания.

Повече от един на всеки пети възрастен в Съединените щати вече е напълно ваксиниран, заяви директорът на CDC Рошел Валенски на брифинг. /БГНЕС