Съставят акт ако имаш маска, но не я носиш

В градския транспорт маските бяха задължителни и до днес, и остават задължителни и от днес нататък. Контролът го засилваме максимално, удвоихме екипите на общинска полиция, които проверяват, от сутринта имаме съставени 3 акта. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на БГНЕС.

Актовете се сставят и за наличие на маска, но неносене, както е правилно с покриване на носа и устата. Дезинфекции се правят на метростанциите, на метровлаковете, както преди. На разстояние трябва да се държим от поне 1,5 метра и в паркове, и в градини, и в затворени места.

Трябва дисциплинирано да се научим да живеем с вируса. В градския транспорт никой няма да ви глоби за дистанцията, защото спазване на разстояние е възможно само ако има малко пътници. Все още в метрото сме много далеч от 350 000 души дневно, какъвто е капацитетът на линиите. Маските са задължителни, повтори Фандъкова. Нека да спазваме правилата такива, каквито бяха, без да затваряме нищо. Софиянци са интелигентни хора. Правилата са много ясни отдавна, за съжаление, когато казахме, че са препоръчителни много хора не ги спазват, затова полицията трябва да реагира. Бяхме свидетели на събиране на много групи от хора. Ние не говорим за семействата с деца и хората с кучета, каза още Фандъкова. /БГНЕС