Състоянието на жените, пострадали в "Арсенал", се подобрява

Състоянието на жените, които пострадаха при взрив на вещество в оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък, се подобрява, съобщи проф. д-р Николай Габровски от УМБАЛСМ "Пирогов", предаде репортер на БГНЕС. Вчера жените бяха настанени в Клиниката по изгаряния в лечебното заведение.

"Едната от жените е с по-тежки наранявания, нейните изгаряния са в рамките на 20-25%, но има и увреждане на очите, което е по-сериозно състояние", съобщи проф. Габровски.

Другите две жени са с т.нар. термични травми, които изискват по-сериозно лечение.

И при жената с най-леката термична травма има засягане на лицето и очите, стана ясно от думите на проф. Габровски. Със средна степен на увреждания е третата. Състоянието и на трите е стабилно, в следващите три дни ще се предприемат активните действия и интервенции. "Важното за нас е, че имахме връзка през цялото време - веднага след взрива имахме информация, че има такъв инцидент и такива болни, бяха бързо транспортирани, екипите ни тук чакаха - всичко възможно е направено в най-кратките срокове, то дава най-добър шанс на такива пациенти", подчерта временния директор на "Пирогов"

Към момента лекарите не могат да дадат прогнози колко време ще продължи лечението на пострадалите служителки на завода./БГНЕС