Саутгейт: Можем да станем световни шампиони, но трябва да сме перфектни

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че неговият тим може да спечели световната титла в Катар в края на годината, но ще трябва да се представи безгрешно, за да го стори. Днес "трите лъва" ще научат своите съперници в груповата фаза на Мондиал 2022 след тегленето на жребия, който ще се състои в Доха от 19:00 часа българско време.

"През последните три-четири години имаме постоянство в представянето и сме един от няколко отбора, които могат да спечелят титлата", заяви Саутгейт преди тегленето на жребия. "Тази седмица казахме на играчите, че ако успеем да стигнем до полуфиналите, можем да стигне и до финал. Ако стигнем финала, можем да спечелим. Това обаче ще е изключително трудно и ще трябва да бъдем перфектни, за да го сторим. Това е предизвикателството пред нас, не само в Катар, ами и преди това, за да отидем там в правилната кондиция. Трябва да работим за това всеки ден, в който сме заедно", допълни треньорът на Англия.

"Мисля, че другите отбори ни уважават и никой няма да иска да играе с нас. Но това е нож с две остриета, защото отборите ще се подготвят по по-различен начин за мачовете с нас. Те ще направят всичко възможно, за да ни спрат", каза още Саутгейт.

Англичаните са поставени в първа урна за днешния жребий, но въпреки това могат да срещнат сериозни съперници като Германия, Нидерландия или Хърватия още в груповата фаза. /БГНЕС