Саутгейт: Първата цел е постигната, сега започва сериозната работа

"Първата цел е постигната. Дотук сме много доволни. Сега започва сериозната работа", обяви селекционерът на Англия Гарет Саутгейт след победата над Уелс с 3:0, която изпрати тимът му в осминафиналите на Мондиал 2022. "Трите лъва" разочароваха при нулевото равенство със САЩ преди няколко дни, но направиха страхотно второ полувреме срещу "драконите" и стигнаха до убедителен успех, с който спечелиха групата и си осигуриха среща със Сенегал в елиминациите.

"Мисля, че сравнено с Мондиал 2018 сега играчите имат друга настройка, повече увереност. Нашите цели са различни. В Русия си мислехме дали ще можем да спечелим един мач в елиминациите, сега има по-големи очаквания, но също така повече увереност и опит от големи мачове. Доволни сме, че изпълнихме първата си цел. Настроението в отбора е добро. Повечето момчета от групата вече играха, което е страхотно за динамиката в състава, освен това нямаме жълти картони, което ни поставя в добра позиция", коментира Саутгейт след успеха.

"В повечето мачове на турнира големите играчи повеждат отборите си, нашите нападатели не успяха да го направят през първото полувреме, но го сториха през второто. Имаме нужда от голове от всички позиции на терена. Има конкуренция за титулярните места и всеки играч е длъжен да се представи на ниво", допълни треньорът на Англия, който похвали автора на два гола Маркъс Рашфорд.

"И в клуба му се вижда, че той изпитва удоволствие от играта си. Той е съвсем различна версия на играча, който имахме на Евро 2020 миналото лято. Знаем, че сме фаворити срещу Сенегал, но те са много опасен отбор", каза още Саутгейт.

Англия се изправя срещу Сенегал в неделя от 21:00 часа българско време. /БГНЕС