"Scania" спира временно сглобяването на камиони в Швеция поради липса на части

Компания „Scania” прекратява временно производството на камиони в Швеция. Причината е липсата на детайли, съобщи днес Шведското радио.

„Много е неприятно, когато има голямо търсене на продукцията ни и бихме могли да произведем рекордни обеми, ако бяха налице необходимите условия. Това, разбира се, е много разочароващо”, заяви председателят на профсъюза Микаел Лунгси, който уточни, че производството ще бъде спряно и през първата седмица на януари.

Поради недостиг на полупроводникови компоненти през август „Scania” беше принудена да спре поточната линия, засегна до 9 000 служители във фабриките й в Сьодертеле, Оскарсхамне и Лулео. Шведската компания, подобно на други автомобилни производители, изпитва проблеми заради недостига на пазара на полупроводници и други автомобилни компоненти. Американската компания „General Motors”, японската „Toyota Motor”, южнокорейската „Hyundai Motor” също бяха принудени да преустановят работата на някои от своите заводи или да намалят обема на производството заради прекъсвания в доставката на микросхеми. /БГНЕС

Стокхолм / Швеция

Тагове: