Сдружение помага там, където има нужда от усмивки

Отиваме да раздаваме усмивки на децата в село до град Роман. Почти всеки месец правим нещо - помагаме навсякъде, където има нужда от усмивки.

Това заяви в интервю за БГНЕС Асен Цеков, основател на Сдружение “Да дарим усмивка”.

Град Роман е мястото, откъдето са започнали. “Там регулярно посещаваме децата и изграждаме приятелски отношения с тях. Всеки е добре дошъл да се включи в нашата инициатива. Когато помагаш на другите, всъщност помагаш на себе си. В момента, в който дойдат там, защото на децата най-много им липсва социалният контакт, ще видят че е нещо прекрасно”, обясни той.

“Децата имат най-вече нужда от внимание и личен контакт”, категоричен е Цеков. Той добави, че освен това малчуганите имат нужда от хранителни продукти и дрехи.

Сдружение “Да дарим усмивка” е благотворително и е основано от група приятели преди пет години, като идеята за създаването му се е повила съвсем спонтанно.

Асен Цеков

“Случайно попаднах в Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в гр. Роман преди шест години, видях, че нещата не са много добре, и реших да помогна”, отбеляза той. Основателят на сдружението добави, че в последствие софийски мотористи са ги подкрепили и “стана приказката, която се казва "Да дарим усмивка”.

През днешния ден в инициативата на дружеството не липсваха ентусиасти, които да се включат в посещението при децата. Организаторите и участниците бяха подготвили множество продукти и подаръци, които да занесат на децата./БГНЕС