СДВР: Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат

Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество в центъра, на която и да е столица. Ако не бяхме приложили реципрочни действия, щяха да пострадат много невинни граждани и журналисти. Това заяви на брифинг тази сутрин шефът на СДВР старши комисар Любомир Николов, предаде репортер на БГНЕС.


33-ма са задържаните след снощните батални сцени, случили се в района около Националния стадион “Васил Левски” и Министерство на спорта, докато на стадиона пред празни трибуна България игра с Унгария.

Сред задържаните има и непълнолетни лица. Част от арестуваните са задържани за увреждане на общинско и частно имущество, трима - за запалване на микробус.

Представителите на СДВР са категорични, че ако не са били предприети действия с водно оръдие и сила, е можело да се стигне и до жертви. "Градът щеше да пламне", казаха от столичната полиция.

Протестиращите демонстрираха безпрецедентна агресия, каза заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

Той продължи, че протестиращите футболни агитки са застрашили живота и здравето не само на полицейските служители, но и на самите тях. Предупредихме ги многократно да прекратя нарушаването на обществения ред, допълни Иванов. /БГНЕС