СДВР: Полицейско присъствие ще има в цяла София днес

“За всички събития днес е създадена необходимата организация в СДВР за контрол и регулиране на пътното движение и за охрана на обществения ред на територията на София, като полицейско присъствие ще има навсякъде в столицата”. Това заяви Иван Георгиев, началник сектор масови мероприятия при СДВР, предаде репортер на БГНЕС.


В днешния ден на територията на София ще се проведат няколко значими мероприятия.

“На футболната среща ще се следи изцяло за опазване на обществения ред, за фенове в явно нетрезво състояние, да не се допускат противостоящи фенове да се противопоставят”, подчерта Иван Георгиев. Той уточни, че вече има простинали фенове на немския отбор Айнтрахт. “До настоящия момент до мен не е достигнала информация, че има инцидент. Феновете от Германия очакваме да са 2 500, толкова са и билетите, които ще бъдат продавани. Информацията, че се очаква феновете на Айнтрахт да са 5000 не се потвърждава”, поясни началник сектор масови мероприятия при СДВР.


Относно сигурността на паметника на Съветската армия Иван Георгиев обясни, че ще има засилени полицейско присъствие, като в случай на необходимост ще бъдат насочени допълнително полицейски сили към региона.

Той каза и, че е възможно в следобедните часове в територията на София да е затруднено пътното движение, но ще направим всичко възможно то да бъде възстановено. /БГНЕС