Себастиан Корда е първият съперник на Григор Димитров в Марсилия

Себастиан Корда е първият съперник на Григор Димитров на АТР 250 турнира в Марсилия. Американецът преодоля трудно първи кръг, налагайки се над Юго Грение с 6-3, 2-6, 7-6(3).


Корда безспорно е един от най-добрите в схемата сред непоставените. В момента той е 34-ти в световната ранглиста. До сега двамата с Димитров са играли веднъж – във Вашингтон през 2022-а, където Корда постигна обрат в три сета.

Българинът и американецът обаче играха и през тази година, само че от един отбор, стигайки до 1/4-финал на двойки на турнира в Бризбън. Участието им тогава завърши с оттегляне, защото Корда отпадна рано, докато Димитров продължи, а впоследствие вдигна и купата.

До момента Димитров има три участия в Марсилия, като в първите две от тях – през 2009 и 2011, отпадна още в първи кръг след поражения съответно от Жил Симон и Дмитри Турсунов. Миналата година българинът стигна до четвъртфинал, след като отстрани Хайс Брауер (6-3, 6-2), но след това загуби в оспорван сблъсък с Александър Бублик (5-7, 6-3, 6-7). /БГНЕС