Седем убити при стрелбата в център на "Свидетелите на Йехова"

Най-малко 7 души бяха убити и 24 бяха ранени късно снощи при стрелба в Хамбург в местния център на религиозната секта "Свидетелите на Йехова".

Инцидентът стана в градския район Алстердорф. „Едно или повече неидентифицирани лица откриха огън по хора в църквата“, се казва в изявление на полицията. Органите на реда призоваха да се избягва мястото на инцидента и да не се излиза от къщата по близките улици.

Според Hamburger Morgenpost състоянието на седем души се оценява като тежко. Все още не са известни мотивите и конкретните обстоятелства на нападателя. " В тази връзка ви молим да не разпространявате предположения и слухове", се казва в изявление на хамбургската полиция в Twitter. На мястото на инцидента има специални сили. Според телевизионния канал RTL полицията в Хамбург смята, че стрелецът в центъра на Свидетелите на Йехова се е самоубил. Когато служителите на реда влезли в сградата чули изстрел на горните етажи. По-късно там е открито тялото на предполагаемия извършител. В същото време тази информация все още не е потвърдена, разследването продължава. Агенция ДПА съобщи, че спасители вече са изнесли пострадалите от сградата на центъра. Правоохранителните органи оценяват случилото се като "масово убийство на базата на обсебеност", посочва агенцията.

Кметът на Хамбург определи кървавия инцидент като шокиращ. "Службите работят непрекъснато, за да изяснят ситуацията", каза още той.

Нападението бе извършено малко след 21:00 часа местно време в модерна триетажна сграда, в която се е помещавал религиозния център. Днес се очаква официална информация от полицията. /БГНЕС

Хамбург / Германия