Седемзвезден Сити разпиля Лийдс на „Етихад“

Манчестър Сити разби Лийдс Юнайтед със 7:0 у дома в двубой от междинния 17-и кръг в английската Висша лига.

Кевин Де Бройне (д).

Шампионите на Англия не оставиха шансове на съперника и реализираха седем безответни попадения в мрежата на Илан Мелие. Тон за разгрома даде Фил Фодън, който се разписа още в 7-та минута, след като Стюарт Далас не успя да изчисти топката при неговия изстрел. Малко след това Джак Грийлиш покачи на 2:0 след гол с глава, дошъл след центриране на Риад Марез. До почивката резултатът стана класически след точната интервенция на Кевин Де Бройне. След паузата „гражданите“ нанизаха още четири гола.

Марез и отново Де Бройне бяха в прегръдките на съотборниците си след две асистенции на влезлия от пейката Илкай Гюндоган, а защитниците Джон Стоунс и Нейтън Аке оформиха крайния резултат с два бързи гола в заключителния четвърт час. Така, „небесносините“ дръпнаха с четири точки пред втория в таблицата Ливърпул, който приема Нюкасъл в четвъртък. Лийдс продължава да бъде близо до опасната зона, като е 16-и с 16 точки, на пет от намиращия се под чертата Бърнли, който е с два мача по-малко от „белите“. В следващия кръг Лийдс посреща Арсенал, докато Сити са гости на Нюкасъл.

В другия мач от програмата във вторник, Астън Вила постигна четвърти успех в шест мача за първенство под ръководството на Стивън Джерард, след като надви Норич с 2:0 като гост. Точни за успеха на бирмингамци бяха Джейкъб Рамзи и Оли Уоткинс. /БГНЕС