Селекционерът на Черна гора: Българите играят агресивно и ние трябва да им отговорим

"Важно е да започнем с победа, добрите резултати подобряват атмосферата в и около националния отбор. България е футболна страна, следим я особено покрай Младен Кърстаич, който донесе нова енергия. Той подмлади отбора, българите играят агресивно, искат да наложат темпото и ние трябва да отговорим на това. Промениха и системата на игра. Вижда се, че имат доста добро качество, но съм сигурен, че има с какво да им се противопоставим в Разград", коментира селекционерът на Черна гора - Миодраг Радулович, пред медиите в родината си преди гостуването на България и домакинството на Сърбия от квалификациите за Евро 2024 в края на тази седмица.

"Фокусирани сме върху България, а от опит знаем колко важен е стартът. Концентрацията е ключова, досега ни наказваха веднага щом загубим концентрацията си в мача”, кака още 55-годишният специалист.

Той коментира и отпадането на ключови футболисти като Марко Янкович, Урош Джурджевич и вратарят Матия Шаркич, които бяха включени в първоначалния списък за старта на квалификационния цикъл, но в крайна сметка няма да вземат участие в мачовете в Разград и Подгорица заради контузии.

“Тук са футболистите, които са в най-добра форма, които обичайно играят в клубовете си и които нормално могат да изнесат срещи на такова ниво с нужното желание и интензитет. Добре е, че нашите национали имаха позитивен уикенд, така че списъкът с контузените се сведе на три имена. Съжалявам и за отсъствието на Косович, който претърпя операция на връзките, и няколко други, които имаха дълга зимна пауза... Следим ги всички, те са на фокус", каза Радулович.

Традиционно България се представя колебливо срещу Черна гора. За пръв и последен път “лъвовете” се поздравиха с успех срещу предстоящия си съперник на 5 септември 2009 г. по време на квалификациите за Мондиал 2010 в ЮАР, когато националната фланелка носеше все още Димитър Бербатов. От тогава насам “трикольорите” срещнаха Черна гора още четири пъти. Това се случи по време на два квалификационни цикъла за европейски първенства - Евро 2012 и Евро 2020, където нашите момчета загубиха веднъж и записаха три.

Предстоящият мач е на 24 март (петък) от 19:00 на “Хювефарма Арена” в Разград. /БГНЕС