Селена Гомес: Бях щастлива без социалните мрежи

Селена Гомес обясни в Good Morning America защо е отсъствала в социалните мрежи в продължение на 4 години. Актрисата обясни, че бе решила да се съсредоточи върху психичното си здраве и се е почувствала по-добре, откакто е напуснала социалните мрежи.

„Това напълно промени живота ми. Станах по-щастлива. Живея повече в настоящето. Израстването под светлината на прожекторите определено ме научи на много“, призна Селена.

Актрисата отбеляза, че след като се отказа от социалните мрежи, започна да общува повече с хората от реалния живот: „Общувам повече с хората. Това ме кара ме да се чувствам като нормален човек”.

Гомес добави, че е решила да се върне в мрежата, за да помогне на други хора да се грижат за психичното си здраве. За да направи това, тя създаде платформата Wondermind, която може да помогне на потребителите да се справят с техните психични разстройства.

„Това ще бъде място за тези, които искат да се чувстват разбрани и обичани, и за тези, които искат да се чувстват обгрижвани“, каза тя.

Според нея ресурсът ще предоставя полезна информация, експертни съвети и упражнения, които ще помогнат за подобряване на психичното здраве. Може да се използва и безплатно, Гомес отбеляза, че иска да използва популярността си, за да помага на хората.

Селена Гомес знае за психичните проблеми от личен опит. Тя се сблъска с продължителна депресия, пристъпи на паника и тормоз от фенове заради наднорменото си тегло. Освен това дълго време Селена се бореше с автоимунно заболяване . Състоянието на певицата бе повлияно и от болезнената връзка с Джъстин Бийбър, двамата се разделиха през 2018 година. През 2020 г. Гомес е диагностицирана с биполярно разстройство. /БГНЕС