Селена Гомес започва кампания за психично здраве

29-годишната Селена Гомес обяви медийна кампания за психично здраве, наречена WonderMind, която стартира следващата година. Това тя обяви в интервю за списание Entrepreneur.

Звездата ще стартира кампанията заедно с майка си Манди Тифи, която е холивудската продуцентка, и с приятелката си Даниел Пиърсън.

„Психичното здраве е нещо, което ми е много близко. Много е важно да има място, където хората могат да се съберат и да разберат, че не са сами по пътя си към психичното здраве”, отбеляза Селена.

Кампанията ще включва подкасти, ежедневни статии със съвети, интервюта и полезни практики за психично здраве.

Гомес изтъкна значението на психичното здраве, описвайки подробно психологическите проблеми, пред които бе изправена, по-специално поради критиките в социалните медии. Селена често беше мишена на хейтъри, които осъждаха външния й вид, без да се сдържат в обидите си. Поради развитието на депресия Гомес дори се подложи на лечение в клиника и си взе почивка от виртуалната комуникация.

„Instagram ме накара да се почувствам като лайно. Мислех, че не изглеждам достатъчно добре и не се чувствам“, сподели Гомес.

Когато Селена напусна Instagram за известно време, тя беше най-популярният човек в социалната мрежа по отношение на броя на абонатите - може би всички блогъри мечтаят за такъв статус. Но Гомес признава, че след като напусна социалната мрежа, се е почувствала много по-щастлива.

Изпитах огромно облекчение, като почувствах, че вече не седя в този малък телефон, където хората говорят ужасни неща. Защо да запълвам дните си с това? Освен това започнах да осъзнавам, че целият този свят живее нереален живот”, сподели звездата.

Сега Селена има над 273 милиона последователи в социалната мрежа и продължава да бъде една от най-популярните личности в Instagram.

През 2018 г. певицата беше диагностицирана с биполярно разстройство. Но диагнозата не я разстрои, певицата призна, че й е олекнало, тъй като болестта й е помогнала да изясни много неща за себе си. Гомес говори за проблемите си публично и иска хората с психични проблеми да говорят открито за тях чрез нейната кампания, без да се страхуват от осъждане. /БГНЕС