Селтик разби Рейнджърс и излезе начело в Шотландия

Отборът на Селтик измести Рейнджърс от върха в класирането на шотландската Висша лига, след като разби големия си съперник с 3:0 у дома. Не "Селтик Парк" домакините доминираха в голямото дерби и поведоха в резултата още в петата минута, когато Рео Хатате се разписа с удар от границата на наказателното поле. Вратарят на Рейнджърс направи редица спасявания, преди да капитулира за втори път пред Хатате в 42-та минута, а още преди почивката играчите Анге Постекоглу поведоха с 3:0 след попадение на Лиел Абада.

Гостите, водени от Джовани ван Бронкхорст, нямаха сили да отговорят на предизвикателството през второто полувреме и в крайна сметка Селтик стигна до класически успех. По този начин за първи път от август насам Селтик излезе начело в класирането, като тимът вече има 57 точки, една повече от Рейнджърс. Двата тима са изиграли по 24 мача.

"Сменихме целия отбор и все още не сме завършен процес. Някои добри играчи в момента не са налични. Ще ставаме все по-силни. Това е най-важното за нас, искаме да се подобряваме", коментира мениджърът на Селтик Постекоглу. "Днешният мач е знак за нашия прогрес. Загубихме три от първите си шест мача. В шотландската Висша лига не можеш да си позволиш да не излезеш бързо от такава ситуация. Под напрежение сме от доста време, но ние сме концентрирани върху това да играем добър футбол, а не върху класирането", допълни той. /БГНЕС