Серхио Перес заменя Албон в Ред Бул през следващия сезон

Мексиканецът Серхио Перес ще замени Алекс Албон като пилот на Ред Бул през следващия сезон и ще бъде партньор на Макс Верстапен, съобщиха от австрийския отбор днес. По-рано този месец 30-годишният Перес постигна първа победа в кариерата си във Формула 1, след като триумфира в Гран при на Сахир, а сега той получава и своя най-голям шанс до момента.

Перес спечели първа победа в кариерата си във Формула 1 в началото на декември.

Ръководството на Ред Бул е преценило, че тайландецът Алекс Албон не се е представил достатъчно силно в 18-те месеца, които имаше в отбора, така че той отпада от състава за 2021. Перес е бил предпочетен за съотборник на Верстапен пред друг опитен пилот от Формула 1 - Нико Хюлкенберг. Мексиканецът натрупа цели 10 сезона във Формула 1, но за първи път ще има възможността да кара за отбор, който е реален претендент за победи.

Съвсем доскоро Перес бе под угрозата да остане извън състава на Формула 1 за следващия сезон, след като стана ясно, че ръководството на Рейсинг Пойнт ще ребрандира отбора на Астън Мартин за 2021 и ще привлече четирикратния световен шампион Себастиан Фетел за партньор на Ланс Строл, който е син на собственика Лорънс Строл.

Въпреки че пропусна два старта от изминалия сезон заради коронавирус, Перес се представи много силно и записа първата си победа, както и още един подиум, за да завърши на четвърто място в крайното класиране при пилотите, зад Люис Хамилтън, Валтери Ботас и Макс Верстапен. Общо във Формула 1 мексиканецът има 191 старта, 10 подиума, 706 спечелени точки и 4 най-бързи обиколки с отборите на Заубер, Макларън Мерцедес, Форс Индия и Рейсинг пойнт. /БГНЕС