Серия А се завърна с равенство, Верона излъга Каляри

Отборите на Торино и Парма сложиха рестарт на сезона в италианската Серия А след тримесечно прекъсване, завършвайки наравно 1:1 в двубой от 26-ия кръг в първенството.

Белоти пропусна дузпа, а с това и шанса да даде глътка въздуха на Торино в битката за оцеляване.

Николас Н‘Кулу откри резултата за домакините в 15-та минута след асистенция на Алекс Беренгер, но Юрай Куцка възстанови равенството след подаване на Жервино. В началото на втората част голмайсторът на Торино Андреа Белоти пропусна от бялата точка, лишавайки по този начин домакините от три точки при подновяването на кампанията. Тимът е на три пункта от зоната на изпадащите, докато „пармалатите“ са осми в таблицата, на три точки от зона Европа. В следващите си мачове Торино приема у дома Удинезе, докато Парма гостува на Дженоа. В другия двубой от съботната програма Верона надхитри Каляри и спечели след 2:1 и два червени картона. Самуел ди Кармине откри за домакините в 14-та минута, преди отново той да бъде в прегръдките на съотборниците си десетина по-късно след асистенция на Валерио Вере. Фабио Борини обаче бе изгонен с директен червен картон и остави новаците в намален състав, а до края на полувремето гостите върнаха едно попадение чрез Джовани Симеоне.

Изгонването на Борини (л) през първата част не коства на Верона при домакинството на Каляри.

През втората част Каляри натисна в търсене на изравнителен гол, но вместо до такъв, остана също с десет души на терена след втория жълт картон в мача за Лука Чигарини. Така, тимът загуби в дебюта на бившия вратар на Италия Валтер Дзенга, заменил на треньорския пост Роландо Маран дни преди Серия А да бъде прекъсната заради глобалната пандемия от коронавирус. С победата си Верона се изкачи на седмо място, на точка от шестия Наполи, докато Каляри е 12-и с 32 пункта. /БГНЕС