Сериалът Fallout е официално подновен за сезон 2

Само седмица след премиерата на новият хитов сериал Fallout „Прайм Видео“ за втори сезон, съобщиха от стрийминг платформата, предаде IGN.


"Джона, Лиза, Женева и Греъм завладяха света с този новаторски, див сериал. Летвата беше високо вдигната за любителите на тази емблематична видеоигра и засега изглежда, че надминахме очакванията им, като в същото време привлякохме милиони нови фенове на франчайза", заяви ръководителят на Amazon MGM Studios Дженифър Салке.

"Актьорският състав начело с Ела Пърнел, Аарон Мотен, Уолтън Гогинс и Кайл Маклахлан го разби на пух и прах. Бихме искали да благодарим на Джона и Лиза и на нашите приятели от „Бетезда“, че ни донесоха сериала, както и на Женева и Греъм, че се включиха като шоурънъри. Развълнувани сме да обявим втори сезон само след една седмица и да пренесем зрителите още по-далеч в сюрреалистичния свят на Fallout", допълни Салке.

Действието се развива 219 години след падането на бомбите и превръщането на света в облъчена пустош.

Телевизионният сериал Fallout проследява Луси Маклийн, млада жена, израснала в бункер, в който са избухнали радиоактивни отпадъци, която излиза на повърхността, за да търси изчезналия си баща. Сериалът проследява и други персонажи, сред които Гул на Гогинс и Максимус, член на Братството на стоманата.

Сериалът Fallout излзе в „Прайм видео“ на 10 април, когато стрийминг услугата пусна едновременно всичките осем епизода от първия сезон. След дебюта си сериалът бе посрещнат с изключително положителни отзиви от фенове и критици - особено тези, които похвалиха Гогинс за превъплъщението му в образа Гул Купър Хауърд.

Въпреки че сериалът не е директна адаптация на нито една от видеоигрите Fallout, изпълнителният продуцент Джонатан Нолан описва телевизионното шоу Fallout като "неинтерактивна версия" на Fallout 5. /БГНЕС