Серина Уилямс се оттегли от Ю Ес Оупън заради контузия

Серина Уилямс отказа участие на Откритото първенство по тенис на САЩ заради травма на адукторите, обяви 23-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем на страницата си в Инстаграм.

Серина няма да се бори за 24-а титла от Шлема и седма в Ню Йорк.

След внимателно обмисляне и след съветите на лекарите ми и медицинския щаб, реших да се оттегля от Ю Ес Оупън, за да позволя на тялото ми да се възстанови напълно от скъсан адуктор. Ню Йорк е един от най-вълнуващите градове в света и едно от любимите ми места за игра – ще ми липсват феновете, но ще подкрепям всички отдалеч. Благодаря Ви за непрестанната подкрепа и любов. Ще се видим скоро“, написа 39-годишната тенисистка в социалните мрежи.

23-кратната шампионка в турнирите от Шлема е с травма на адукторите от подхлъзването в първи кръг на Уимбълдън срещу беларускинята Аляксандра Саснович, което доведе и до отказа й по-нататъшно участие на Ол Ингланд Клъб. Уилямс изглеждаше готова за завръщане на турнира в Синсинати по-рано този месец, но се оттегли от надпреварата заради продължаващия проблем.

Сега шесткратната шампионка от Ю Ес Оупън ще пропусне първия си турнир от Шлема след завръщането на корта след майчинството през 2018. Оттогава Серина, която навършва 40 години идния месец, има четири финала в турнирите от Големия шлем, но няма титла от Аустрелиън Оупън 2017. Ю Ес Оупън на Флъшинг Медоус в Ню Йорк стартира идния понеделник и ще продължи до 12 септември. /БГНЕС