Серина Уилямс се завърна на корта с победа на двойки

Бившата №1 в света Серина Уилямс се завърна на корта с победа след близо една година отсъствие заради контузия в крака.

40-годишната американка, която не бе играла официален мач от първия кръг на Уимбълдън миналата година, постигна победа на двойки на турнира на трева в Ийстборн, където играе в тандем с настоящата №3 в ранглистата при дамите Онс Жабур.

Двете се наложиха в мача си от първия кръг срещу Мари Бозукова и Сара Сорибес Тормо след 2:6, 6:3, 13-11, отразявайки мачбол в шампионския тайбрек.

По този начин Уилямс и Жабур се класираха за четвъртфиналите, където ги очаква мач срещу Шуко Аоияма и Хао-Чин Чан, които спечелиха поотделно турнира през 2020 и 2019 година съответно.

Участието в надпреварата на двойки в Ийстбърн е част от подготовката на Серина Уилямс за Уимбълдън. Седемкратната шампионка в Лондон получи "уайлд кард" за основната схема.

Междувременно Елена Остапенко продължава успешно защитата на титлата си на сингъл. В мач от втория кръг латвийската тенисистка се наложи с 6:4, 6:4 над Айла Томлянович от Австралия. Срещата продължи само час и 19 минути, но и двата сета поставената под номер 8 в схемата трябваше да прави обрати.

В първия тя изоставаше с 2:4 гейма, а във втория допусна пробив за 0:1. Въпреки началните трудности Остапенко затвори бързо срещата и в за място на четвъртфиналите ще играе с американката Мадисън Кийс, която спечели с 6:4, 6:3 срещу сънародничката си Лорън Дейвис. /БГНЕС