Серина Уилямс започна с успех на Ю Ес Оупън

Пред над 29 хиляди зрители, сред които звезди като Бил Клинтън, Майк Тайсън, Спайк Лий, Хю Джакман, Линдзи Вон и Куин Латифа, американската тенис легенда Серина Уилямс спечели мача си от първия кръг на Ю Ес Оупън срещу черногорката Данка Ковинич с 6-3, 6-3.

С този успех Уилямс вече има 21 победи и нито една загуба в двубои от първия кръг на Откритото първенство на САЩ и се превърна в едва четвъртата тенисистка, която печели мачове в четири десетилетия от живота си - от тийнейджърка до 40+. За Серина надпреварата в Ню Йорк е последен турнир в богатата ѝ професионална кариера, но феновете ще имат още поне една възможност да я гледат, след като тя се справи с Ковинич.

"Когато излязох на корта, посрещането от феновете бе невероятно. Беше толкова шумно, че го усещах физически. Беше страхотно чувство, което никога няма да забравя. В същото време знаех, че трябва да остана концентрирана, защото ми предстои мач", сподели след успеха носителката на 23 титли от Големия шлем.

Бившият президент Бил Клинтън също бе на трибуните

За американката предстои тежка задача във втория кръг - мач с втората поставена в схемата Анет Контавейт от Естония. "На този етап всеки мач е като бонус за мен. Всеки съперник е много труден, както видяхме това лято", каза Уилямс. /БГНЕС