Серхио Агуеро обяви края на кариерата си

Нападателят на Барселона и Аржентина Серхио Агуеро обяви прекратяването на професионалната си кариера на емоционална пресконференция, малко повече от месец, след като 33-годишният футболист бе диагностициран със сърдечен проблем.

Серхио Агуеро.

33-годишният футболист получи диагнозата, след като изпита болки в гърдите по време на равенството 1:1 с Алавес на 30 октомври, което доведе до принудителното му излизане от терена. Агуеро получи тримесечен срок от Барселона, за да се подложи на „диагностичен и терапевтичен процес“, но резултатите от него не му позволяват да се завърне във футбола.

Давам тази пресконференция, защото реших да спра да играя професионален футбол. Това е много труден момент. Взех решението за здравето ми – проблемът, който имах преди месец и половина. В добри ръце съм с медицинския щаб. Взех решението преди десет дни, след като направих всичко възможно да имам някаква надежда да играя. Много съм горд от кариерата ми. Винаги съм мечтал за професионална кариера от първия път, в който докоснах топка на пет години. Искам да благодаря на Атлетико Мадрид, който ми даде шанс, когато бях на 18 и Манчестър Сити, всички знаят какво мисля и чувствам за Сити и колко добре се отнесоха те с мен. Напускам с високо вдигната глава. Не знам какво ме чака в следващата част от живота ми. Но знам, че имам хора, които ме обичат. Винаги ще помня невероятните неща“, каза Агуеро, който се наслади на десет много успешни години в Манчестър Сити, преди да напусне „гражданите“ в края на миналия сезон.

Легендата на Манчестър Сити премина в Каталуния миналото лято, играейки само пет мача за новия си клуб преди да се появи проблемът със сърдечния му ритъм. Агуеро ще остане в историята като една от легендите на футбола. Аржентинецът бе един от най-големите реализатори на нашето поколение, финиширайки кариерата си с 427 гола в 786 мача. Освен многото индивидуални рекорди и постижения, той спечели и много трофеи. Във визитката му попадат пет титли на Висшата лига, два пъти ФА Къп и шест Купи на Лигата със Сити, докато с Аржентина той завоюва олимпийско злато през 2008, преди да грабне и Копа Америка това лято. /БГНЕС