Серхио Перес: Ред Бул иска да победя в Мексико

Местният любимец Серхио Перес избегна отговор, когато бе запитан дали ще отстъпи историческа победа на домашна почва в неделното Гран При на Мексико, за да помогне на съотборника си в Ред Бул Макс Верстапен в борбата за титлата.

Серхио Перес.

Това ще бъде голям проблем. Но винаги зависи от ситуацията, защото повечето от решенията обикновено се взимат от по време на самото състезание. Така че мисля, че в зависимост от обстоятелствата, ще видим, но съм сигурен, че целия отбор, Ред Бул, всички искат да победя този уикенд“, сподели той.

Успех ще направи Перес първият мексикански пилот, който печели домашното си състезание. „Мисля, че всички са много ентусиазирани, всички в отбора, публиката. Това е много специално място за нас. Битката е много интензивна. И ще видим какво ще стане на състезанието. Сигурен съм, че за всички в тима, ако има състезание, което искат да спечеля, е това. Убеден съм, че имам пълна подкрепа от всички в отбора“, допълни пилотът на Ред Бул.

След отмяната на старта миналата година, Перес получи топло посрещане у дома. „Посрещането бе невероятно и съм много щастлив да се завърна тук. Всичко е разпродадено. Промоутърът току-що ми каза, че се опитва да намери начин да осигури още трибуни, но няма повече място. Много приятели ми звънят да им взема билети, страхотно е, наистина“, завърши мексиканецът.

Верстапен е в здрава битка за световната титла със седемкратния световен шампион Люис Хамилтън от Мерцедес, на когото води с 12 точки, при пет оставащи състезания до края. /БГНЕС