Сержи Бархуан не успя да върне Барселона на победния път

Временният наставник на Барселона Сержи Бархуан не успя да върне тима на победния път след раздялата с Роналд Куман, след като каталунците направиха равенство 1:1 при домакинството си Алавес в мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Бархуан ще води Барса до намирането на постоянен заместник на Куман, а миналата вечер на "Ноу Камп" домакините надиграха игрово своя съперник, но не успяха да стигнат до трите точки.

Сержи Бархуан

След нулево първо полувреме Мемфис Депай даде преднина на Барселона в 49-та минута след подаване на Жорди Алба. Въпреки че трудно стигаха до голови положения, гостите успяха да изравнят с един от двата си точни удара в мача в 52-та минута чрез Луис Риоха. В оставащите минути каталунците така и не успяха да стигнат до втори гол и трябваше да се задоволят с точката.

След този двубой Барселона остава с едва четири победи в 11 мача от началото на сезона и заема 9-то място в класирането с 16 точки. Алавес е на 16-та позиция с актив от 10 точки. В следващия си мач от Ла Лига в събота Барселона гостува на Селта, а преди това през седмицата тимът има визита на Динамо Киев. За Алавес предстои домакинство на Леванте в събота. /БГНЕС