Северна Корея ще увеличи производството на "ядрен материал за оръжия"

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун призова страната си да разшири производството на "ядрени материали за оръжия" и да създаде по-мощни оръжия, предаде АФП.

Последната заплаха на Ким дойде преди планираното пристигане на ударна група на американските военноморски сили в Южна Корея.

Ким е бил информиран от служители на Института за ядрени оръжия на страната, предаде КЦТА, и е заявил, че Северна Корея трябва да се подготви да използва ядрените си оръжия "по всяко време и навсякъде".

Той призова длъжностните лица да "разширят по далновиден начин производството на ядрени материали за оръжия за цялостно изпълнение на плана... за експоненциално увеличаване на ядрените арсенали".

Ким също така "даде тласък на продължаването на производството на мощни ядрени оръжия", добави КЦТА.

Когато Северна Корея "безупречно" подготви системите си за ядрени оръжия, тогава "врагът ще се страхува от нас и няма да посмее да провокира нашия държавен суверенитет, система и народ", заяви Ким.

Миналата година Северна Корея се обяви за "необратима" ядрена сила, а неотдавна Ким призова за "експоненциално" увеличаване на производството на оръжия, включително тактически ядрени оръжия. /БГНЕС