Сезонни продукти и екзотични предложения на фермерския пазар в София

Български производители и занаятчии изложиха продуктите и стоката си на поредния фермерски пазар в столицата, предаде репортер на БГНЕС. Всякакви видове сезонни зеленчуци и плодове – домати, краставици, чушки, пъпеши, дини – това са малка част от вкусотиите, които могат да бъдат намерени сред сергиите на родните производители, разположени в парковото пространство около НДК. Има и много обработена продукция – различни видео лютеница, млечни продукти, колбаси, мед, оцет и дори някои екстравагантни неща, които не се срещат на другите пазари.

„Той се провежда вече за трета поредна година като част от културния календар на столицата. Тук ние представяме наши производители, които иначе продават своята продукция на фермерските пазари на Римската стена и на Женския пазар, както и на пазара „Произведено във фермата“, провеждащ се всяка сряда пред Министерството на земеделието“, разказа Аглика Крушовенска от екипа на „Хранкооп“.

Тъй като събитието е част от културния календар на София, организаторите комбинират производители на фермерска продукция с различни културни прояви. „На миналото издание имахме прекрасен джаз концерт, имаме изложби на художници, както и много занаятчии, които представят свои изделия от приложните изкуства“, разказа още тя.

Значимите обществени каузи също намират място на фермерския пазар. /БГНЕС