СГП проверява за стари дела срещу хора от обкръжението на президента Радев

Софийската градска прокуратура обяви, че проверява има ли стари дела или преписки срещу хора от обкръжението на президента Румен Радев, когото през последните дни Делян Пеевски обвинява в корупция. Това каза градският прокурор на София Илияна Кирилова.


Прокуратурата се е активирала след писмото на Антикорупционния фонд от миналата седмица, в което беше призована да се разпита Пеевски, за да стане ясно дали той разполага с данни за корупция в президентската институция и конкретно срещу Николай Копринков и Сотир Ушев, цитирани от него, или става дума за набеждаване.

Това, което правят в момента в Градската прокуратура, е да проверяват дали при тях има стари такива случаи, както и да видят дали не са получили такива от закритата преди време Специализирана прокуратура.

По случая вече има определен наблюдаващ прокурор, който ще прецени как да процедира с информацията, която е събрал, включително и за това дали се налага да бъде разпитан Делян Пеевски.

Междувременно по случая се проверяват и сигнали, за които депутати от БСП заявиха, че са подавали, които сигнали също са свързани с хора от екипа на президента, както и сигнал на БОЕЦ, като подробности ще бъдат дадени вероятно още тази седмица, ангажира се Илиана Кирилова, градски прокурор на София. /БГНЕС, БНР