Шахта пак повреди настилката на благоевградска улица "Ветрен"

Поройният дъжд, валял в събота в Благоевград, отново нанесе щети на откритата преди около година улица "Ветрен", предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Отново, както на 15 август, изби шахта, която разкърти асфалта, след два дни участъкът от настилката бе сменен. След дъжда в събота шахтата отново изби и пак разкърти настилката. Днес започна отново ремонт на участъка.

Проблемът е, че шахтите по новата улица „Ветрен“, изградена от предишния кметски екип предизборно, не могат да поемат водата от почти половината квартал „Освобождение“. Канализацията от ул. „Ветрен“ се включва в тази по ул. „Славянска“, но последната не може да поеме водата от новата улица. При дъжда в събота, както и потопа на 15 август, последната шахта избива и кърти настилката. Капакът в събота е бил заключен и вместо напора на водата да го изхвърли и потече свободно по „Ветрен“ и „Славянска“, започва да избива под асфалта и го кърти.

От фирмата, извършваща ремонта, обясниха, че „ВиК“ трябва да преработи канализацията по ул. „Славянска“, за да може да поеме и потока от ул. „Ветрен“. Иначе при следващия дъжд пак ще стане същото. /БГНЕС