Шахтьор ще дари 25 млн. евро от трансфера на Мудрик на украинската армия

Шахтьор Донецк ще дари 25 милиона евро от рекордния трансфер на Михайло Мудрик за битката на Украйна срещу руската военна инвазия, обяви президентът на клуба Ринат Ахметов. В края на миналата седмица Шахтьор продаде своята звезда на английския гранд Челси срещу 100 млн. евро (с включените бонуси).

Михайло Мудрик в ложите на "Стамфорд Бридж"

Ахметов разкри, че парите ще отидат за проект на име "Сърцето на Азовстал", който ще помага на защитниците на Мариупол и семействата на загиналите войници. Средствата ще бъдат използвани за осигуряването на медикаменти и протези, психологическа помощ и други специфични нужди. "Искам да благодаря на целия цивилизован свят за помощта, която оказва на Украйна. Днес можем да говорим за украински футбол, благодарение на украинската армия, украинския народ и невероятната подкрепа на целия цивилизован свят", заяви президентът на Шахтьор.

Ахметов призна, че има смесени чувства след продажбата на 22-годишния талант Мудрик. "Никога не съм криел, че мечтата ми е да печелим европейски трофеи. Това означава, че играчи като Мудрик трябва да идват при нас и в украинското първенство. За съжаление, това е невъзможно в момента, защото Украйна води тази ужасяваща и несправедлива война, която Руската федерация ни обяви", каза той.

Ахметов допълни, че Челси и Шахтьор ще изиграят приятелски мач на стадион "Донбас Арена" в Донецк. /БГНЕС