Шакира: Новият албум ми помогна да преодолея Пике

Шакира издаде дванадесетия си албум "Las Mujeres Ya No Lloran", а много от песните са посветени на раздялата ѝ с испанския футболист Жерар Пике.

Новият ѝ албум, чието заглавие се превежда като "Жените вече не плачат", е катарзисен за 47-годишната певица. Макар че тя изглежда щастлива с новата си любов - актьора Люсиен Лавискон, с когото се запозна на снимачната площадка на клипа към песента й Puntería с участието на Карди Би.

Изглежда, че певицата се е примирила с раздялата си с Джерард, като каза на Джими Фалън в "Tonight Show", че той я е "дърпал" надолу и сега се чувства "свободна". Наскоро тя разкри още повече за раздялата в дигитална корица за Marie Claire.

"Няма да ви лъжа, беше трудно", казва тя пред списание Marie Claire за раздялата с 12-годишния си партньор и баща на двата ѝ сина на 11 и 9 години.

"Всяка от 16-те песни описва момент, в който съм се справяла с интензивни емоции или съм ги развивала. Бях в режим на бягство или борба."

Шакира казва, че мисията ѝ с дванадесетия ѝ албум е била да "даде възможност на другите да намерят собствената си сила" чрез музиката, след като е намерила своята собствена. "Винаги съм си мислела, че съм слаб и крехък човек; че няма да оцелея в определени ситуации", поясни тя. /БГНЕС