Шампионът продължава напред в Маями, 18-годишен канадец с дебют на 1/4-финал

Действащият шампион на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 Джон Иснър се класира за 1/4-финалите на надпреварата след успех в два тайбрек сета над британеца Кайл Едмънд – 7-6 (5), 7-6 (3).

Иснър измъкна нов тежък мач след този срещу Рамос-Винолас в предния кръг.

Двубоят започна по-добре за американеца, който проби подаването на своя съперник в шестия гейм. При 5-4 в своя полза и сервис за сета, обаче, Иснър се пропука и Едмънд съумя да се завърне в последния възможен момент. Стигна се до дълъг 13-и гейм, в който британецът поведе с 5-2 точки, но шампионът направи пет последователни, с които затвори и първата част. Във втория се достигна до нов тайбрек, като и двамата доминириха на собствен сервис и не се достигна до пробиви. В дългия гейм Иснър направи нова серия от пет поредни точки, този път от изоставане с 2-3, и така се класира за четвъртфиналите, където очаква победителя от двубоя между световния номер 1 Новак Джокович и Роберто Баутиста Агут, който започва по-късно вечерта.

Оже-Алесем ще играе на първия си четвъртфинал на турнир от сериите Мастърс 1000.

В друг осминафинал при мъжете канадската сензация Феликс Оже-Алесем продължи със силното си представяне, достигайки до своя първи четвъртфинал в турнир от сериите Мастърс 1000 в кариерата. 18-годишният канадец надигра грузинеца Николоз Басилашвили в два сета – в отделните части 7-6 (4), 6-4. В откриващия сет Басилашвили бе този, който стигна първи до пробива, но не успя да затвори частта в своя полза. Достигна се до тайбрек, в който младият талант бе по-съобразителен в ключовите точки и поведе в резултата. Вторият сет започна отлично за Оже-Алесем, който проби моментално подаването на грузинеца, но той се завърна в мача след рибрейк в шестия гейм. Колебанията в играта на Басилашвили обаче продължиха и той загуби отново сервиса си, а с това и мача. Така канадецът ще се бори за място на полуфиналите срещу победителя от двубоя между Борна Чорич и Ник Кирьос. /БГНЕС