Шампионите Канада срещат Италия за Купа Дейвис

Шампионите за Купа Дейвис Канада бяха изтеглени срещу Италия, Швеция и Чили в жребия за финалите на отборната надпревара през септември тази година.

Великобритания ще се изправи срещу миналогодишния вицешампион и 28-кратен победител Австралия, Франция и Швейцария. Хърватия, полуфиналисти от 2022 година, ще играе с Нидерландия, рекордьора по титли с 32 трофея САЩ и Финландия, докато четвъртфиналистите Испания бяха изтеглени със Сърбия, Чехия и Южна Корея.

"Кленовите листа" спечелиха последното издание, надигравайки Австралия.

Манчестър, Болоня, Валенсия и хърватски град ще домакинстват на четирите групи между 12-17 септември. Победителите и подгласниците от всяка група ще прогресират до финална осмица на елиминационен принцип в Малага между 21-26 ноември.

Международната федерация по тенис (ITF) организира съревнованието, след като приключи противоречивото си партньорство с компанията на Жерард Пике Kosmos през януари, но запазва новия формат. ITF и Kosmos подписаха сделка на стойност 3 млрд. долара през 2018 за срок от 25 години в опита на Пике да промени турнира заради намаляването на интереса към него, но споразумението бе прекратено.

Всички групи за Купа Дейвис (12-17 септември):

Група А: Канада, Италия, Швеция, Чили

Група В: Австралия, Великобритания, Франция, Швейцария

Група С: Испания, Сърбия, Чехия, Южна Корея

Група D: Хърватия, Нидерландия, САЩ, Финландия. /БГНЕС