Шампионка на Ролан Гарос ще стане тенисистка без победа в Големия шлем

С отпадането на Симона Халеп от Откритото първенство на Франция стана ясно, че победителка тази година ще стане тенисистка, която никога досега не е печелила титла от Големия шлем.

Анисимова хвърли бомбата при жените, отстранявайки на четвъртфиналите шампионката от миналата година Симона Халеп.

17-годишната американка Аманда Анисимова изхвърли Халеп от надпреварата, а в спор за място на финала ще се изправи срещу Ашли Барти. В другия полуфинал съпернички ще бъдат чехкинята Маркета Вондроушова и британката Джоана Конта. И двете срещи ще се играят в петък, 7 юли.

Тийнейджърката Анисимова спечели първа титла в кариерата си тази година в Богота. 19-годишната левичарка Вондроушова се пребори за първия и единствен трофей в кариерата й досега през 2017 г. в Бийл (Швейцария), а тази година загуби два финала - в Будапеща и Истанбул. Първата ракета на Австралия Барти може да се похвали с четири титли - Маями 2019, Нотингам 2018, Чжухай 2018 и Куала Лумпур 2017. Най-добрата британка Конта, която изненада с всички с представянето си на клей на Ролан Гарос, има във визитката си три победи - в Станфорд през 2016 г., Маями и Сидни през 2017 г.

Победителка в първия за сезона турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, тази година стана японката Наоми Осака. /БГНЕС