Шампионската лига се завръща с първи 1/8-финални мачове на два от фаворитите за трофея

Шампионската лига се завръща след двумесечна пауза с първите осминафинални сблъсъци от надпреварата.


Днес от 22:00 часа българско време са двубоите на два от основните фаворити за трофея – Манчестър Сити и Реал Мадрид. Актуалните носители на отличието Сити гостуват на Копенхаген, докато за Кралския клуб предстои визита на РБ Лайпциг.

Реал загря по подобаващ начин за първия мач с „биковете“, като победи категорично прекия си конкурент за титлата в Ла Лига Жирона с 4:0 у дома. Успехът на „белия балет“ обаче бе помрачен от травмата на Джуд Белингам. Английският национал вкара два гола, но напусна принудително терена, а според информациите ще отсъства от терените около месец.

Възпитаниците на Карло Анчелоти достигнаха до елиминациите в най-престижния европейски клубен турнир без грешна стъпка в групата си и са фаворити в сблъсъка с РБ Лайпциг. Представителят на Бундеслигата излезе втори от G, като заема петата позиция в Бундеслигата, на шест точки от третия Щутгарт.

По същото време Манчестър Сити, който стигна до бленувания трофей от най-престижния европейски клубен турнир след успех над Интер с 1:0 в последното издание, има наглед лека задача срещу датския Копенхаген. „Гражданите“ продължават битка на три фронта, като са в челото на Висшата лига, имат шансове за защита на трофея от ФА Къп и са в борбата в ШЛ.


Срещу себе си момчетата на Пеп Гуардиола ще имат отбор, който съумя да влезе в елиминациите за сметка на тимове като Галатасарай и Манчестър Юнайтед от група А. Сити от своя страна записаха шест от шест победи в своята група.

Пълна програма за мачовете във вторник:

22:00, Копенхаген – Манчестър Сити, РБ Лайпциг – Реал Мадрид. /БГНЕС

Категории: