Шарън Стоун: Красотата да живееш два пъти

Шарън Стоун има изключителен живот. Тя е била сервитьорка, модел, холивудска звезда благодарение на произведения като „Първичен инстинкт“ или „Казино“, а сега е и писателка. Актрисата е потопена в представянето и популяризирането на биографичната си книга „Красотата да живееш два пъти“, в която разказва за някои от най-шокиращите си преживявания. Едно от тях е това, което я вдъхновява да озаглави произведението си и това, което разделя света на „ преди и след“. Това, което прави така, че никога повече да не бъде същата. Преди двадесет години актрисата претърпя масивен мозъчен кръвоизлив, който накара лекарите да й дадат не повече от един процент шанс да продължи напред. Самата тя признава в „El Hormiguero“, че се е чувствала много близо до смъртта, съобщава "Hola".

„Имаше няколко инцидента преди този инсулт“, признава тя пред Пабло Мотос, който я пита какво е преживяла, когато почти губи живота си. „Усещах, че виждам онази бяла светлина и чувствам, че напускам тялото си“, каза Шарън, която подробно описва този период от живота си в книгата. "Някои може да мислят, че е нещо духовно или научно ... И двете са, мисля, но след като се възстанових от инсулта, това ме трансформира на духовно ниво", признава тя. Въпреки, че винаги се е смятала за много емоционален и мистичен човек, чувствата, които е изпитвала поради инсулта и тежкото си състояние, са я преобразили и са променили начина й на живот.

Силата и отношението на героинята в „Зов за завръщане“ я правят способна да преодолее болестта, въпреки че точно тогава тя се сблъсква с последиците и щетите, които инсултът й нанася. "Страдах от много последствия - краткосрочна и дългосрочна загуба на паметта, загубих слуха на лявото си ухо, имах проблеми с говора, не усещах левия си крак от бедрото до коляното ...", разказва тя и добавя, че е трябвало да се учи да ходи отново, да говори, чете и пише. "Започнах от нулата", казва. Всъщност, днес тя все още не се е възстановила напълно физически и обясни, че й е отнело около шест месеца, за да проговори отново, една година, за да си възвърне подвижността в крака и все още има "проблеми" със слуха си. "Това е много дълъг процес и се подобрявам на етапи, зависи много от усилията, които се полагат в него", уверява той.

Актрисата отбелязва, че благодарение на своята дисциплина и ежедневните си усилия е успяла да се възстанови много добре, но това е нещо, което тя продължава да прави. „Днес бях във фитнеса и осъзнах, че продължавам да работя, за да възстановя определена слабост, която имам от лявата страна на тялото си“, обяснява тя. Шарън Стоун обаче, иска да даде най-положителния си подход и е изпратила послание с надежда на всички онези хора, които са в подобна ситуация или които търпят загуба, уволнение, раздяла ... "Всичко, което ви помага да открийте каква е същността на вашата личност, затова 2020 г. беше година на голяма яснота и затова всички споделяме общ опит “, посочва тя.

Инсултът е един от най-трудните преживявания за американската актриса, но биографичната й книга „Красотата да живееш два пъти“ не говори само за това. Тя също така пътува през детството си, където баба й по бащина линия от ирландски произход е имала голяма роля; професионалният й опит с Уди Алън, който й дава една от първите филмови роли и с когото работи три пъти; или откритието на младия и талантлив Леонардо Ди Каприо по времето, когато е продуцент. По време на програмата Шарън иска да посвети няколко хубави думи на Антонио Бандерас, когото "обожава" и смята за "брат". "Срещнах го, когато пристигна в Лос Анджелис във филма „Кралете на мамбото“ и вече си мислех, че ще бъде страхотна звезда", обяснява тя. Като анекдот казва, че когато научила, че трябва да връчи „Оскар“, тя помолила да отиде с Антонио и че, въпреки че била предупредена, че актьорът не говори английски, тя не се интересувала и избрала него. "Той беше толкова смел, толкова мил и толкова любвеобилен ... Беше невероятен с мен онази вечер", спомня си Шарън Стоун. / БГНЕС