Шарън Стоун платила на Лео ди Каприо за „Бърз или мъртъв“

Шарън Стоун е платила хонорара на Леонардо Ди Каприо за участието му във филма „Бърз или мъртъв“.

Киностудията „ТрайСтар Пикчърс“ е пробвала за ролята на Хлапето много младежи, включително 19-годишния Лео, но не е искала да сключи договор с него. Това си спомня Шарън Стоун в биографичната си книга „Красотата да живееш втори път“.

Актрисата, която изпълнява и една от главните роли в уестърна от 1995 г., е и продуцент на лентата. По онова време Лео Ди Каприо е в началото на кариерата си, още не се е снимал в „Ромео и Жулиета“ (1996) и „Титаник“ (1997) , които ще го прославят в цял свят и ще го превърнат в любимец на публиката.

Шарън Стоун е една от първите, които забелязват какъв огромен потенциал се крие в неизвестния тогава актьор.

„Това момче беше единственото, което премина успешно прослушването. Той бе единственият, който изигра правдоподобно сцената, в която плачеше и молеше баща му да го обикне, иначе ще умре“, разказва Стоун.

Тя е настояла пред „ТрайСтар“ именно Да Каприо да бъде взет. „От студиото ми отговориха, че ако наистина толкова силно желая да участва в този филм, трябва да му платя от собствения си джоб. Така и направих“, признава номинираната за „Оскар“ холивудска звезда.

Шарън Стоун също така се е преборила и за Сам Рейми, който режисира „Бърз или мъртъв“. Той е бил известен като режисьор на нискобюджетни филми на ужасите. Стоун уговорила продуцентите, заявявайки, че Рейми ще им излезе почти без пари, защото ще работи за налагане на името си. /РИА Новости