Шарлиз Терон: „Аз просто остарявам“

Шарлиз Терон в ново интервю за Allure коментира слуховете, че е направила неуспешна пластична операция. „Хората мислят, че имам фейслифт. Те питат: "Какво си е направила?" Просто остарявам! Това не означава, че имам неуспешна пластична операция. Лицето ми се променя и аз обичам факта, че се променя и остарява“, изтъкна актрисата.


Тя сподели, че приема естествения си външен вид въпреки натиска на обществото, и мрази двойните стандарти, които се появяват във фрази като „мъжете стареят като хубавото вино, а жените като увехнали цветя“. „Аз презирам тази концепция и искам да се боря с нея. Но в същото време мисля, че всяка жена иска да остарее по начина, който й подхожда най-добре. Мисля, че всички трябва да проявим малко повече съпричастност “, цитира изданието актрисата. Терон също призна, че вече не планира да прави сериозни експерименти с тялото си за филмова роля, въпреки че преди е правила това повече от веднъж преди. През 2003 г. Чарлийз напълня с 14 кг, за да изиграе серийната убийца Айлийн Уърнос във филма „Чудовище“, а през 2016 г. напълня с 23 кг, за да изиграе ролята на многодетна майка във филма „Тъли“. Когато бях на 27 и снимах „Чудовището“, свалих 14 кг почти за една нощ. (И след заснемането на Тъли) се обадих на моя лекар и казах: „Мисля, че умирам, защото теглото не намалява. А той ми казва: „Ти си на 40 години. Успокой се. Твоят метаболизъм не е същият”. Кой ли би искал да чуе това?“, сподели звездата.
С възрастта тялото на Чарлиз също става все по-трудно за възстановяване след заснемането на екшън сцени: „Наистина ме разстройва...Не бих искала толкова да върна младото си лице, колкото 25-годишното си тяло, което можете просто да хвърлите в стената и на следващия ден дори няма да боли. Сега, ако не тренирам във фитнеса три дни, след следващата тренировка не мога да ходя или дори да седя на тоалетната“ /БГНЕС