Щастлив кошмарен трафик на българо-турската граница

До 15.00 часа днес на основния граничен пункт между България и Турция ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът бе кошмарен. Това беше изразът, който използваха нашите гранични служители за случващото се днес, предаде репортер на БГНЕС.

Всички възможни гишета бяха отворени и въпреки това се чакаше поради хилядите пътуващи българи за новогодишните празници в съседна Турция. Основно те пътуват за град Одрин, но не са малко и тези наши сънародници, които ще посрещнат 2024 г. в Истанбул. Повечето от тях остават средно между 4-6 дни, като по-голямата част се връщат на 2 януари.

Нито сред пътуващите, нито сред служителите имаше някакво напрежение. Независимо от дългото чакане по граница хората бяха в добро настроение.

Новогодишна треска в Одрин

Резервациите в хотелите и ресторантите в града рязко се увеличиха преди коледните и новогодишните празници, като основният поток е от наши сънародници. „Много сме доволни, много групи са пристигнали от България“, заяви Сезай Ирмак, председател на Търговско-промишлената палата

Заетостта на хотелите се доближава до 100%, а ресторантите са оживени. Турските домакини обещават да направят незабравим престоя на българите в града и да посрещнат Новата 2024 по един красив начин.

Температурата в Одрин в момента е около 14 градуса, топлото време ще се запази и през следващите дни. /БГНЕС