Ще е горещо, жълт код в цялата страна и за възможни градушки

Нова порция горещина ще предложи неделния ден. Времето ще е слънчево. В цялата страна обаче отново е в сила жълт код за потенциално опасно време. Ще има гръмотевични бури, краткотрайни валежи и вероятност за градушки. Кодът е в сила за 21 области заради горещото време, а в останалите 7 предупреждението е за гръмотевични бури.

Максималните температури ще са предимно между 32 и 37 градуса. За София термометрите ще гонят 31 градуса, но в Пловдив прогнозата е за 37, в Благоевград и Сандански – 34 и 35 градуса. Малко по-ниски по морския бряг – 32 градуса за Варна и 30 за Бургас.

Очакванията са около и след обяд над Западна България да започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до полунощ на места да превали краткотрайно.

Прохладата ще бъде в планините, където преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд обаче над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югоизточен вятър. До 1200 метра надморска височина прогнозата е за до 25 градуса, по високите места ще е около 17-18 градуса. /БГНЕС